Rigtig mange børn har en sutteklud, nusseklud, kært barn har mange navne, liggende ved deres ansigt når de skal sove. Dette hjælper dem med at koble af fra omverden og på samme tid give dem en tryghed af der er nogen i nærheden af dem - lidt ligesom når de lægger ind til mors bryst i amme alderen.

En rigtig go' idé med både en sutteklud og stofbleer er, at mor ligger og sover med dem i et par dage før de små får dem, så de rigtig har duften af mor.

Selv om det har navnet sutteklud, så er der ikke særlig mange af de små der sutter på kluden. I stedet kan man sætte den i sutteringen, så de altid har den i nærheden af dem og altid har mulighed for at koble af. Større børn kan godt kærtegne eller snippe til deres sutteklud. Den køres f.eks. rundt i panden, omkring deres øjne eller pande. De små kan godt bare "nøjes" med kluden, altså den skal bare ligge i nærheden af deres ansigt.

Læs mere

Müsli nusseklud rabbit Blue Fox

149,-89,-
Spar 40%
Done by Deer Nusseklud Raffi Grå

Done by Deer Nusseklud Raffi Grå

169,-110,-
Spar 35%

Cuddle cute pudder raffi fra Done by Deer

129,-84,-
Spar 35%
ZAZU sutteholder Lizzy

ZAZU sutteholder Lizzy

89,-
Fabelab nusseklud Unicorn

Fabelab nusseklud Unicorn

149,-
Lagoon Green Wing nusseklud fra Müsli

Lagoon Green Wing nusseklud fra Müsli

149,-75,-
Spar 50%
Rose Wing nusseklud fra Müsli

Rose Wing nusseklud fra Müsli

149,-89,-
Spar 40%
Teddykompaniet sutteklud Diinglisar zebra

Teddykompaniet sutteklud Diinglisar zebra

145,-73,-
Spar 50%

Teddykompaniet Diinglisar dalmatiner sutteklud

145,-94,-
Spar 35%
Teddykompagniet sutteklud Diinglisar lam

Teddykompagniet sutteklud Diinglisar lam

145,-94,-
Spar 35%
krokodille sutteklud fra teddykompaniet

Teddykompagniet Diinglisar krokodille sutteklud

145,-94,-
Spar 35%

Nusseklud kanin Denim fra Smallstuff

149,-97,-
Spar 35%

Nozo blå stribet nusseklud fra Done by Deer

149,-97,-
Spar 35%

Mange børn har behov for, at have deres sutteklud i hænderne når de skal sove eller er kede af det. Når børn er helt små skal den ofte ligge helt op til hoved. Nok så de kan dufte forældrene. Når de bliver lidt større vil mange børn "blot" have den i hænderne, når de skal sove. Dette kalder nogle en dårlig vane, men det rette ord er nok søvnassociationer - altså ting "du skal gøre" hver gang du skal sove. Nogle gode søvnassociationer kan være:

  • Sutteklud
  • Bamse
  • Godnat historie
  • "Shhhh"
  • Kærtegne, f.eks. ved at stryge på det tredje øje (lige over næseryggen)
  • Bryst/flaske
  • Vikles/bæres

En sutteklud eller som andre kalder dem, en nusseklud / putteklud, er den perfekte barselsgave. Puttekludene er utrolig bløde og kan vaskes et utal af gange, uden at den mister den skønne blødhed. 
En sutteklud er med til at give dit barn tryghed og rigtig mange børn kan slet ikke sove uden den. Nussekludene fåes i rigtigt mange forskellige former og farver. Vi har b.la nusseklude med en sød kanin, ko, løve og giraf.

Se alle vores diinglisar sutteklud her.

Masser af nusseklude

Vi har sutteklude fra det svenske mærke Teddykomapniet og fra det franske mærke Moulin roty.

Vi har alle puttekludene fra Teddykompaniet's Diinglisar serie, og disse skønne nusseklude har en super god pris og så er de oven i købet dejlig bløde.
Suttekludene fra Moulin roty er lavet i et ekstra blødt bomuld. Du finder simpelthen ikke en nusseklud der er blødere end den. Nussekludene er lavet i flotte farver, der gør sig godt til både piger og drenge.

Rigtig mange små børn kan slet ikke sove uden deres putteklud, så det er derfor vigtig at have en ekstra liggende der hjemme, i tilfælde af man glemmer nussekluden i vuggestuen eller et andet sted. 

Husk på at en sutteklud ikke er alt til når de små skal sove, det rigtige sengetøj er vigtigt, se derfor alt vores sengetøj her.