• Gratis fragt
  • Hurtig levering
  • 30 dages returret

Hvad er kapok? 

Et materiale som også kaldes silke-bomuld eller Java bomuld. Når man taler om det, er menes der både selve træet og de fibre som træet producerer og som bruges i Cocoon Companys dyner, puder og madrasser. 

Læs mere om vask og pleje af kapokprodukter længere nede på siden.

Kapok gror hovedsageligt i regnskove i Java, thailand og andre lande, og træet kan blive op til 60 meter højt og 3 meter i diameter. 

Kapok fibrene er lyse og gulbrune og hver fibre er ca. 2,5 cm lang. De har en bred lumen, som er et centralt hulrum, og tynde vægge som er dækket af vandtæt voks. Denne usædvanlige kobination giver kapok nogle helt særlige egenskaber, som i særdeleshed egner sig til fyld i dyner, puder og madrasser. 

- Det hule rum i kapokken gør det meget let - faktisk 8 gange lettere end bomuld.

- Vandafvisende: Det voksagtige overtræk på kapokken, hjælper til at afstøde vand, og hulrummet gør at det isolerer godt og temperatur regulerer kroppen - det gør dét perfekt i sovemiljøet. 

- Kapok hopper altid tilbage til sin oprindelige form efter vask - falder det sammen, så kan du altid blot tørretumble det, også popper det tilbage til sin normale form. 

- Vokshinden på kapok gør at støvmider og bakterier ikke kan leve i kapokken, hvilket gør det meget allergivenligt.

- Det voksagtige overtræk gør desuden at kapokken tilpasser sig let til den form den bliver udsat for, og egner sig derfor super godt til hovedpude.

- Kapok er et miljøvenligt og bæredygtigt materiale som kan genbruges - træerne fældes desuden ikke når kapokken skal høstes.

Bær din baby korrekt nyhedsbrev - Liams.dk

Vind en baby- eller junior dyne!

Hver måned trækker jeg lod blandt alle der er tilmeldt mit nyhedsbrev. Vær den første til at få mine nyheder, tilbud, tips og tricks.
Nej tak – jeg hader tilbud og gode råd

Tak fordi du vil følge med - vi snakkes ved. Hilsen Lea

Skriv til os her

Chat med os