Vidste du, at du OGSÅ kan bruge din fastvikle til at vikle din gravide mave?

Graviditeten er smuk, helt speciel, uforglemmelig og en fantastisk tid - det kan (næsten) alle godt blive enige om.

Meeeen.... Jeg tror vist også, at vi alle kan blive enige om, at det er lidt hårdt at bære rundt på kæmpe maven 24 timer i døgnet. Specielt de sidste 8-10 uger snegler sig afsted. 

Der findes mange produkter der kan støtte maven under graviditeten, men hvorfor ikke bare bruge viklen (som du alligevel har købt)?

At wrappe din mave er ikke særlig svært - og det er en god måde at få øvet dig i, at bruge din fastvikle - og få gjort den lækker og blød og klar til når baby kommer ud. 

Bellywrapping giver god støtte

Når du bellywrapper skal det være stramt nok, sådan at det støtter dine hofter, bækken og lænd, men du skal selvfølgelig kunne ånde frit, og føle dig komfortabel - Pia som wrapper i videoen er gravid med sit 2 barn og er i 32. uge. Hun har aldrig før brugt fastvikle, og inden vi optog videoen, har hun forsøgt sig 4-5 gange - det er altså ikke svært, og alle kan lære det rimelig hurtigt :-) 

At wrappe din mave kan måske også afhjælpe UK stilling

Der er ikke lavet dybdegående undersøgelser omkring bellywrapping, men dét kan støtte moderens hofter, ryg, bækken og lænd, og give lindring, komfort og mindske ømhed på moderens krop. Det kan også hjælpe baby med at finde den korrekte stilling med hovedet i bækkenet. Der er teorier omkring, at kropsbalancen har betydning for, om baby'en vender i UK, og at feks. et spændt bækken kan gøre, at baby ikke kan finde plads til at vende sig med hovedet nedad i bækkent, og derfor vender forkert (UK-stilling). At støtte den tunge mave under graviditeten, kan (måske) afhjælpe dette, da spændinger og forkert holdning kan mindskes.

Måske føler du ikke de store fysiske gener? Bellywrap alligevel - det gør dig komfortabel med din nye vikle, du vil føle maven er godt "pakket" ind og i sikkerhed, og det giver bare en særlig følelse i kroppen. Derudover er det en smuk måde at pakke sin mave ind - og er du højgravid om vinteren er det den perfekte måde at holde maven varm på.

Der er ikke noget særligt materiale der egner sig bedre til bellywrapping, så brug blot den vikle, du alligevel ville bruge når baby bliver født. 

Jeg synes selv, at det er nemmere at bruge en lidt tyndere vikle til at pakke maven ind - og det vil jeg generelt også anbefale, hvis du er nybegynder med en fastvikle, og den desuden skal bruges til nyfødte :-)