20% rabat på alle ringslynger - tryk her 🐣🐣

At røre sit barn er en naturlig del af det at være forældre - det er ikke noget vi tænker over - vi gør det bare - helt instiktivt. Berøring er hjerts sprog, og ved at røre dit barn blidt og kærligt, fortæller du det, at det er på rette sted, at du elsker det og at alt er okay. 

ALLE børn har brug for berøring og studier viser at børn der har meget fysisk kontakt udvikler sig hurtigere mentalt i deres første halve leveår. 

Berøring virker beroligende fordi at kroppen udskiller hormonet Oxytocin ved længere tids fysisk kontakt og berøring. Desuden kan berøring afhjælpe stress og sidst men ikke mindst dækker det behovet for tryghed og nærhed. 

Især i de første leveår bliver den motoriske udvikling positivt stimuleret af berøring og taktil kommunikation. Det baner desuden vej for udviklingen af de sociale- og følelsesmæssige færdigheder og den kognitive udvikling. 

Massage har en gavnlig virkning på stress - et barn lærer konstant nye ting - og når man skal lære noget nyt (Barn eller voksen) så vil det næsten altid være forbundet med en følelse af stress - stress er nødvendigt for at vi kan udvikle os, men det er vigtigt at man hurtigt kan komme tilbage til et normalt og afslappet stadie. Massage virker afslappende, og derfor kan massage være et godt redskab til at støtte børn i deres udvikling og til at lære børn at veksle imellem stress og afslapning. Det kan både være gavnligt i institutionen, hvor mange børn afleveres i deres første leveår, men også i hjemmet vil det være et gavnligt værktøj, til at dæmpe nervøsitet, stress og samtidig øge barnets kropsbevidsthed og give en bedre søvn. 

Fysisk kontakt er en nødvendighed for at et barn kan udvikle sig. Studier viser